sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

HET ZAL DE JANNEN EEN ZORG ZIJN

leave a comment »

Het waren de Jannen die op Radio 1 fulmineerden. Misschien was het grappig bedoeld. Hoe het zij, de Jannen vinden het maar een rare zaak dat het Westen zo ageert tegen het Poetin van Rusland. Hij snapt er niets van dat we zo moeilijk doen over de Krim en Oekraїne. “Laat die mensen daar toch. Weg met de sancties. Het zijn toch Russen. Wat kan ons het schelen. Laten we lekker zaken doen”.

Ik weet het, de Jannen gooien er graag een schepje bovenop. Maar ik schrok. Ik hoor het net iets te vaak. Voor net iets te velen doen vrijheid en democratie er blijkbaar niet toe, maakt het niet uit dat honderdduizenden hun leven wagen om af te rekenen met dictatuur, onrecht, corruptie.

Wellicht heeft Poetin geen opdracht gegeven om zijn rivaal Boris Nemtzov dood te schieten. Maar de reactie van de Russische president spreekt boekdelen. De overheid heeft een groot aantal theorieën de wereld ingeslingerd, bijna allemaal onzinnige.

Als iemand echter een idee heeft in welke hoek de moordenaars gezocht kunnen worden, is Poetin het wel. Immers, Rusland is een dictatuur, en hij is de leider. Mogelijk is hij nog geen Stalin. Dat wil zeggen, almachtig. Dus staat Rusland en de wereld nog het een en ander te wachten. Dictators houden nu eenmaal niet van groepen die op eigen houtje opereren. Iedereen weet waarom.

Ach, het zal de Jannen een zorg zijn, want: “Democratie? Mensenrechten? Vrijheid? Fuck you”!

Advertisements

Written by sjonkritmeester

March 3, 2015 at 12:10 am

Posted in Column

Tagged with , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: