sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

PREMIER ZET ZAAK OP SCHERP

leave a comment »

Alexander Pechtold van D66 beticht PvdA-minister Dijsselbloem van een flagrante leugen. Want, nee, hij wil geen dertien miljard euro bezuinigen, hij wil alleen maar een ander belastingplan. En, ja, dat kost nu eenmaal 13 euro, en die moet ergens vandaan komen.

Intussen doet de economie het beter dan verwacht. “Allemaal dankzij het Nederlandse beleid”, kloppen de gevestigde partijen en het leger bezuinigers zich op de borst. “Wel jammer dat de werkloosheid veel te hoog blijft”, erkennen ze om er direct aan toe voegen: “Maar daar kunnen we niets aan doen”.

Intussen zijn de twee VVD-zwaargewichten, Ivo Opstelten en Fred Teeven, verwikkeld in een politieke doodsstrijd. Op het bordje van het zero toleranceveiligheidsduo liggen blunders, schimmige deals met criminelen, belastingfraude, de Tweede Kamer verkeerd informeren.

Maar daar gaat het allemaal niet over sinds het RTL4-verkiezingsdebat. Premier Rutte heeft de boel op scherp gezet. De strateeg in hem heeft het doel gevonden dat de makers van het programma voor Geert Wilders hadden neergezet. Maar Geert was ziek.

Dus pakte Mark de kans om twijfelende PVV-stemmers voor zich te winnen. “Ík Mark, ík VVD-leider, ík premier heb liever dat een jihadist in Syriё sneuvelt dan dat hij naar Nederland terugkeert. Vóór alles wil ik voorkomen dat in dit land aanslagen worden gepleegd ”. “Dit is een premier onwaardig. Immers, dit land is een rechtsstaat”, vinden D66 en GroenLinks. Geert meent dat het om loze woorden gaat, zoals zo vaak bij Mark Rutte.

Misschien is de vraagstelling een onmogelijke. Onbegrijpelijk is de opwinding in elk geval. Immers, weinigen willen moordenaars, plunderaars, barbaren van het laagste allooi ontmoeten. Nog minder zullen er ook maar één traan om laten als dat soort lieden het leven laat.

Aan de orde zijn de verkiezingen van 18 maart voor de Provinciale Staten en de waterschappen. Intussen hebben de kiezers nog altijd geen idee wie en waarvoor zij kiezen. Kortom, waar het land zich druk om maken moet, is het gesol met de democratie.

Advertisements

Written by sjonkritmeester

March 7, 2015 at 12:11 am

Posted in Column

Tagged with , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: