sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

TWEE WERELDEN OP EEN BANK

leave a comment »

“U mag best iets strenger voor de Russen zijn”, maande oud-correspondent Peter d’Hamecourt vicepremier Lodewijk Asscher. Maar de minister gaf geen krimp. “Wij hebben beloofd het onderzoek naar de MH17-ramp zorgvuldig af te ronden. Wij laten ons niet opjagen want dat is precies wat ze willen”.

Twee werelden zaten gisteren op de bank bij WNL op Zondag. Een journalist die al jaren woont in Rusland, het land door en door kent, weet hoe het er werkt. Én een juridisch geschoolde, capabele bewindsman die zich al lid van de regering gevangen weet in een wereld van complexe belangen, en zich hoedde voor ondoordachte uitspraken.

Peter d’Hamecourt waarschuwde: “Rusland traineert het onderzoek. Is een land in oorlog en maakt gebruik van dezelfde propagandatechnieken die Nazi-Duitsland toepaste”. Waarop de vicepremier reageerde zoals premier Rutte al zo vaak deed. Beklemtoonde maar weer eens dat de regering er alles aan doet om de toedracht te achterhalen. “Maar”, vergat hij niet, “we zijn maar een klein landje, moeten nu eenmaal werken in internationale verbanden. Vergeet ook niet dat de sancties werken”.

Peter d’Hamecourt lachte minzaam. Het was duidelijk wat hij dacht: “Lief land Nederland. Lodewijk Asscher, keurige man. Geen partij voor Poetin”.

Advertisements

Written by sjonkritmeester

March 8, 2015 at 11:34 pm

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: