sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

WEEK BEGON ZO MOOI VOOR VVD

leave a comment »

Het VVD-campagneteam was bijzonder content, had de fles champagne al opengetrokken. De opiniepeilingen gaven weer wat lucht. Vier zetels in de plus bij Maurice de Hond. De bonnetjesaffaires waren al bijna vergeten. Fantastisch, hoe premier Mark Rutte het initiatief in het RTL-verkiezingsdebat naar zich zich toe had getrokken.

Toen voltrok zich de ramp. Het onheil liet zich niet langer bezweren. De bom ontplofte recht in het gezicht van alles wat de VVD is. De deal met crimineel Cees H. werd het duo Opstelten/Teeven fataal. Minister van justitie en veiligheid Ivo Opstelten treedt af. Staatssecretaris Fred Teeven gaat met hem mee.

Wat blijkt. De minister heeft de Tweede Kamer verkeerd geïnformeerd, het vertrouwen beschaamd. Ook kende hij zijn zaakjes niet, mist het vereiste gezag over het ambtenarenapparaat. Experts zijn helder: “Een duidelijk geval van belastingfraude”.

Staatssecretaris Teeven wist alles. Was indertijd als officier van justitie verantwoordelijk voor de deal. Moet op de hoogte zijn geweest van het bedrag. Geen spoor van berouw. Integendeel, “Het gaat om een deal waarmee niets mis is. We deden het voor volk en vaderland”, besloot een boze staatssecretaris zijn besluit om af te treden.

Ach, arme, de week begon zo mooi voor de VVD. En dan is het laatste woord nog niet gezegd. De rol van Teeven dient goed te worden uitgezocht.

Advertisements

Written by sjonkritmeester

March 10, 2015 at 12:10 am

Posted in Column

Tagged with , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: