sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

SPRANKJE HOOP VOOR HET LAND

leave a comment »

Gelukkig zijn er nog verstandige mensen. Misschien horen wel enkele bestuurders tot die groep. Wonen zij in Amsterdam en begrijpen dat democratie een essentiёle verworvenheid is van deze maatschappij en er grenzen zijn aan het rendementsdenken.

Een maand lang voeren studenten van de Universiteit van Amsterdam actie. Nadat de rechter hen de toegang tot het Bungehuis ontzegde, namen zij het Maagdenhuis in. De Nieuwe Universiteit wil inspraak, democratisering van het bestuur, een gekozen bestuur, terug naar de inhoud.

Aanvankelijk opereerde het universiteitsbestuur op basis van de macht, waarop de burgemeester van Amsterdam zich als bemiddelaar aanbood. Minister Bussemaker sprong erop in. De overheid toonde alle begrip. Maar de studenten moesten eerst het Maagdenhuis uit.

De studenten bleven en kregen steun van de docenten. Harde eisen zijn geformuleerd. Zelfs stelden zij een ultimatum. En verdraaid, het universiteitsbestuur zette een tienpuntenprogrammma op papier. Met een beetje goede wil kan De Nieuwe Universiteit er een handreiking in lezen.

Ach, het is natuurlijk niet genoeg. Maar zoveel is zeker, de studenten/docenten in Amsterdam zijn op de goede weg. Ze hebben het momentum teruggepakt. Wie weet, is er toch een sprankje hoop voor dit land waarin de VVD de dienst uitmaakt, een partij die bol staat van sjoemelende rendementsdenkers.

Advertisements

Written by sjonkritmeester

March 11, 2015 at 12:10 am

Posted in Column

Tagged with , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: