sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

WEER VIEL IN FERGUSON EEN SCHOT

leave a comment »

Martin Luther King had het er nog over. Hij had gelijk. Het was een droom, natuurlijk. Amerika is geen beter land geworden, ook niet toen het tot tweemaal toe Barack Obama tot president koos.
In elk geval is ongelijkheid nog overal.

Met name de verschillen tussen Rijk en Arm springen in het oog waarbij geldt dat blank vaak Rijk is, en zwart Arm. Feit is ook dat Afro-Amerikanen oververtegenwoordigd zijn in gevangenissen. Vorige zomer kwam het tot een uitbarsting in Ferguson, Missouri. Een blanke politieman had een zwarte ongewapende jongen doodgeschoten. De politieman ging vrijuit. Rustig werd het niet meer.

Martin Luther King sprak 50 jaar geleden. Vorige week publiceerde het ministerie van justitie een rapport over Ferguson. De conclusie is niet mis te verstaan: “De politie in Ferguson maakt zich structureel schuldig aan racisme”.

Een topambtenaar is inmiddels afgetreden. Twee politieofficieren zijn met verlof gestuurd. Toen viel het schot. Twee agenten raakten gewond. Getuigen hebben het over een scherpschutter. Laat ik het voorzichtig zeggen, het zou me verbazen als de politie van Ferguson de schutter vindt.

Advertisements

Written by sjonkritmeester

March 13, 2015 at 12:20 am

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: