sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

KABINET IS REDDELOOS VERLOREN

leave a comment »

De felicitaties zijn inmiddels overhandigd. Niettemin was Europa er zowaar even stil van. Het Witte Huis moest iets weg slikken. Heeft de Israёlische premier Benjamin Netanyahu het toch voor elkaar gekregen. Negenentwintig zetels veroverde zijn Likoedpartij, vijf meer dan concurrent, de Zionistische Unie.

Soms begrijpt de mens iets niet. Hebben de Joden opnieuw de angst laten zegevieren, en voor veiligheid gekozen, vóór Bibi die op de verkiezingsdag nog zeer verontrust was over de hoge opkomst van de Arabische Israёliёrs. Intussen heeft diezelfde Bibi gezworen dat er tijdens zijn bewind geen Palestijnse staat komt.

“Dom, dom, dom”, zegt iedereen die zichzelf redelijk vindt. “Dom”! Het neemt niet weg dat de kiezers in Israёl hebben gesproken. Zo werkt de democratie. De meerderheid wint. Maar niets is zeker. Voorlopig heeft Netanyahu nog maar 29 van de 120 zetels in het Israёlische parlement, de Knesset.

Is de politieke situatie in Israёl ingewikkeld? Vergelijk haar eens met Nederland na de uitslag van de Provinciale Statenverkiezingen. Geen touw valt eraan vast te knopen. Slechts één conclusie is mogelijk, het kabinet-Rutte II is reddeloos verloren.

Advertisements

Written by sjonkritmeester

March 18, 2015 at 11:02 pm

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: