sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

‘GRAP! MAG NIET, BOETE, VERBOD’

leave a comment »

Het was een alleraardigste uitzending, Zondag met Lubach, VPRO, NPO3, goed voor 263.000 kijkers.
Spannend was het ook. In elk geval vlogen de vonken van het scherm af toen actrice Katja Herbers haar opwachting maakte. Hoogtepunt was natuurlijk het Burgerinitiatief, om Arjen Henrik Lubach te erkennen als Arjen Henrik I, Farao der Nederlanden.

Arjen Lubach maakte er een mooi nummer van, met een serieuze ondertoon. Dat wil zeggen, het initiatief is bedoeld om de onzin van de erfelijke monarchie te duiden. Mits niet strijdig met de Grondwet, bij voldoende aantal van minimaal 40.000 handtekeningen is de Tweede Kamer verplicht het onderwerp te bespreken, en mag Arjen Henrik zijn voorstel verdedigen. “Ik zal verschijnen in vol ornaat en me in een geblindeerde limousine laten voorrijden”, beloofde hij.

Meer dan 50.000 handtekeningen heeft de farao in spe al binnen. Ruim voldoende dus, mede dankzij De Wereld Draait Door. Natuurlijk is het een grap, beseffen alle handtekeningenzetters. Bovendien is het voorstel in strijd met de Grondwet die de erfelijke monarchie voorbehoudt aan de wettige opvolgers van koning Willem I.

Het probleem is dit. Vaste kijker, staatssecretaris Sander Dekker, zal zijn conclusies trekken: “Zondag met Lubach, Arjen Henrik I, Farao der Nederlanden, Burgerinitiatief, grap, vertier, humor, lol, amusement, publieke omroep. Mag niet. Boete. Verbod”.

Advertisements

Written by sjonkritmeester

March 23, 2015 at 11:50 pm

Posted in Column

Tagged with , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: