sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

PLAATS IS MOSKOU, NAAM IS POETIN

leave a comment »

Het bewijs is nog niet geleverd. Maar de aanwijzingen stapelen zich op dat Russische gezinde rebellen op 17 juli 2014 de MH17 boven Oekraїne hebben neergehaald. Een internationaal justitieteam roept getuigen op om het onderzoek op weg te helpen.

Acht maanden geleden alweer, raakte Nederland in shock. Nog altijd is de dood van 298 passagiers van wie 196 landgenoten nauwelijks verwerkt. Laat het werk over aan de experts. Het zal wel even duren. Het onderzoek naar de Lockerbie-ramp heeft zes jaar in beslaggenomen. Toch is
het de vraag of zoveel tijd nodig is. Immers, het justitieteam weet in welke richting het moet zoeken. Waar en bij wie de onderzoekers moeten zijn. Op welke deur zij moeten kloppen om de noodzakelijke informatie te krijgen.

De plaats is Moskou. De deur bevindt zich in het Kremlin. En de naam is Vladimir Poetin, president van Rusland. Een soort van dictator. Maar à la. Dat kan het probleem niet zijn. Een vraag van een heel andere orde is natuurlijk of je de heer Poetin lastig moet vallen met een netelige kwestie als de MH17-ramp. Het zal toch niet zo zijn dat hij bewijs verdonkeremaant? Het onderzoek frustreert? Laat staan dat hij de daders de hand boven het hoofd houdt?

Alleen de gedachte al. Waartoe dat allemaal niet kan leiden? Met name Halbe Zijlstra van de VVD moet er niet aan denken.

Written by sjonkritmeester

March 30, 2015 at 8:01 pm

Posted in Column

Tagged with , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: