sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

ONRECHT WORDT MR. WAKKIE TE VEEL

leave a comment »

Het was niet nodig. Bij de Krant van Wakker Nederland geloven ze hem zo wel . Paul Jansen, chef politiek van De Telegraaf zat gisteren aan tafel bij Pauw. Voor hem is de zaak duidelijk. Minister Dijsselbloem van financiën heeft het land grote schade berokkend, nu hij de beursgang van ABN Amro feitelijk heeft geblokkeerd. De kiezers zullen het de PvdA zwaar aanrekenen.

Toch meende mr. Peter Wakkie er gisteren goed aan te doen zijn interview in het NRC Handelsblad kracht bij te zetten. Met ingang van direct stapt hij op als vicevoorzitter van de Raad van Commissarissen van de ABN Amrobank. Het onrecht de collega’s aangedaan, moet hem in het commissarissenhart getroffen hebben.

Intussen loopt de ruzie tussen minister Dijsselbloem en de ABN Amro-top steeds hoger op. De Bank beschuldigt de minister van woordbreuk. Immers, hij heeft met de salarisverhoging ingestemd. De minister schrijft de Tweede Kamer dat hij de bestuurders heeft gewaarschuwd voor de gevolgen. Het FD beschikt weer over een brief waarin De Nederlandsche Bank de ABN Amro-top wijst op ondeugdelijke procedures en het gevaar voor dubbele petten.

Mr. Wakkie staat bekend als een briljant advocaat, gespecialiseerd in het ondernemingsrecht. Van 2003 tot 2009 was hij lid van de Raad van Bestuur van Ahold. Na zijn pensioen vergaarde hij een viertal commissariaten. Bovendien is hij partner van een advocatenbureau.

Het is een beetje flauw misschien. Maar het zal toch niet zo zijn dat mr. Wakkie een dubbele pet op had?

Written by sjonkritmeester

March 31, 2015 at 11:31 pm

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: