sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

POLITICI DIE NOG PAL STAAN

leave a comment »

De rechtse kiezer. Het is me wat. Decennialang heeft hij machteloos moeten toezien hoe linkse potverteerders de rijkdommen van het land verkwanselden. Maar kijk een aan. Het kan verkeren. De grootste partij vecht voor hem. Het is een principekwestie, om het geweten, om idealen, en daar valt nu eenmaal niet mee te marchanderen. Geen bed, bad, laat staan een brood voor uitgeprocedeerde asielzoekers.

De rechtse kiezer. Hij hoeft zijn mond er niet eens voor open te doen. Ze weten zo wel wat hij vindt. Vol is vol. Er kan niemand bij. Wie weg moet, maar niet wil, is zelf verantwoordelijk voor de gevolgen. Opvang in de regio is het credo. Het zijn ook niet de arme sloebers die de overtocht naar Europa uitproberen. Het zijn de gelukzoekers die van de sociale voorzieningen willen profiteren.

De rechtse kiezer. Hij komt helemaal aan zijn trekken. Geen, bed, bad, laat staan een brood. Hoe mooi dat er anno 2015 nog politici zijn die voor hem hun nek durven uitsteken. Die pal staan. Geen bijbedoelingen hebben. Politici voor wie de rechtse mens centraal staat.

Premier Mark Rutte, fractievoorzitter Halbe Zijlstra, staatssecretaris Klaas Dijkhoff. Geen idee wie bedacht heeft dat de regeling voor uitgeprocedeerde asielzoekers een crisis waard is. Maar zoveel is zeker, een treffender voorbeeld van een nederlagenstrategie is er niet.

Advertisements

Written by sjonkritmeester

April 18, 2015 at 12:19 am

Posted in Column

Tagged with , , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: