sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

AANZUIGENDE WERKING STAAT VAST

leave a comment »

Een crisis bezworen! Uitgeprocedeerde asielzoekers kunnen alleen nog maar terecht in de vijf grote steden plus Ter Apel voor bed, bad en brood. Een paar weken mogen ze ervan genieten. Dan is het genoeg, en moeten ze toch echt verdwijnen.

Waarmee de VVD haar zin heeft, en de PvdA hoopt dat haar kiezers het plan zullen slikken. Dat is de theorie tenminste, het resultaat van keiharde onderhandelingen tussen de twee regeringspartijen. De praktijk kan wel eens weerbarstiger zijn.

Niet alleen omdat er altijd asielzoekers zijn die een straat in het veilige, rijke Nederland prefereren boven de zekerheid van verschrikkelijke ontberingen in eigen land of omdat er mensen zijn die hen willen helpen. Het is nog maar de vraag of de overige opvangplaatsen daadwerkelijk sluiten. Want dat hangt af van de Raad van State die in juni uitspraak doet over een zaak die asielzoekers hebben aangespannen.

En, hoe stelt het land zich de uitvoering eigenlijk voor? Al die voorzieningen voor asielzoekers in de grote stad. De aanzuigende werking staat daarmee vast. Een revolutie in het denken van Den Haag is het ook. Want Eindhoven, een grote stad? Het is een late erkenning. Maar toch…

Advertisements

Written by sjonkritmeester

April 23, 2015 at 12:04 am

Posted in Column

Tagged with , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: