sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

DAAROM ZAL HIJ GEVRAAGD ZIJN

leave a comment »

Vluchtelingen? Dr. Thierry Baudet heeft het over gelukzoekers, over mensen met geld die anders dan de achterblijvers in staat zijn duizenden euro’s te betalen aan beroepsmensensmokkelaars. “Bovendien”, weet hij, “ is Europa vol. De grenzen moeten dicht”.

Vier oplossingen presenteerde de publicist/rechtsfilosoof onlangs in de Volkskrant. Zo wil hij een vlootblokkade voor de Noord-Afrikaanse kust, plus geld voor de regio om vluchtelingen in de regio op te vangen. Mochten vluchtelingen er toch in slagen de Middellandse Zee over te steken en levend in Europa aan te komen, moeten zij terug , terwijl degenen die niet terugkunnen in interneringskampen moeten worden opgesloten.

Dr. Thierry Baudet presenteert zich sowieso als een radicaal-conservatief . Hij voelt zich op tal van terreinen thuis en geeft de toehoorder al gauw de indruk dat hij heel lang en heel goed heeft nagedacht. Als weinig anderen blijkt hij steeds weer in staat een gesprek naar zich toe te trekken. Enig provocatief vernuft mag de publicist worden toegedicht. Het schokeffect schenkt hem zichtbaar genoegen. Inmiddels is hij een bekende Nederlander die er zelfs niet voor terugschrikt vrouwen de les te lezen.

Mede daarom zal BNN-presentatrice Sophie Hilbrand van BBN hem gevraagd hebben om naar Siciliё te gaan, samen met Eva Jinek, de Volkskrantcorrespondent Olaf Koens, schrijver Ozkan Akyol en het voormalig Tweede Kamerlid voor de PvdA, Myrthe Hilkens.

De camera’s zijn erbij zodat het Nederlandse publiek zich kan verheugen op een ongetwijfeld zeer genuanceerde en vruchtbare gedachte-uitwisseling over de vluchtelingenproblematiek.

Advertisements

Written by sjonkritmeester

May 14, 2015 at 11:24 pm

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: