sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

‘HOE BLAZEN WE HET KABINET OP?’

leave a comment »

Mooi is het vergezicht. De VVD kan de zege nauwelijks ontgaan. Ook voor het CDA en D66 staan de signalen op groen. Regeringspartij PvdA ligt knock-out in de touwen. De SP staat op forse achterstand. En Jesse Klaver, de nieuwe ster aan het linkse firmament? Kom nou!

Gisteravond waren de politiek leiders van D66, Alexander Pechtold, en Sybrand Buma (CDA) te gast bij Nieuwsuur. Aanleiding was de verkiezing van de Eerste Kamer waar de positie van de regeringscoalitie nog meer in het gedrang is dan hij al was. Natuurlijk ontkenden de heren met klem. Zelfs probeerde Sybrand Buma een puntje met het aardgas in Groningen te scoren. Maar op de voorhoofden was te lezen, vet geschreven, in hoofdletters nog wel, met dubbel uitroepteken: “TWEEDE KAMERVERKIEZINGEN, NÙ”!!

Het moment is daarom ook zo gunstig omdat VVD, CDA en D66 verwachten dat de economische groei vooral hun achterban ten goede komt. Niet alleen in Nederland overal in Europa zit Links in de hoek waar de klappen vallen. Eigenlijk rest er maar één vraag: Hoe blazen we het kabinet-Rutte II op?

Written by sjonkritmeester

May 27, 2015 at 12:12 am

Posted in Column

Tagged with , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: