sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

BLIJFT NAC IN EREDIVISIE?

leave a comment »

Nog steeds verdrinken de mensen in de Middellandse Zee. IMF-directeur Christine Lagarde preludeert op een Grexit, en de Britse premier David Cameron doet wat zijn voorgangers altijd hebben gedaan, een uitzonderingspositie creёren voor het Verenigd Koninkrijk. Intussen probeert de Palestijnse afvaardiging op het FIFA-congres de uitsluiting van Israёl door te drukken. Blijft NAC in de eredivisie?

Op naar het echte nieuws, de presidentsverkiezingen van de wereldvoetbalbond in Zürich. KNVB-voorzitter en ex-kandidaat Michael van Praag heeft zijn hoop heeft gevestigd op uitdager, de Jordaanse prins Ali bin El-Hussein. Wie is prins Ali?

Welnu, de 39-jarige prins is de halfbroer van koning Abdullah II. Als vicepresident van de FIFA zorgde hij ervoor dat vrouwen een hoofddoek mogen dragen. Ook was hij voor openbaarmaking van het zogeheten Garcia-rapport over de toekenning van de wereldkampioenschappen aan Rusland (2018) en Qatar in 2022.

Ach, veel doet het er allemaal niet aan toe. Natuurlijk is het een en al corruptie. Graaien, verrijken de voetbalbonzen zich. Is Sepp Blatter de hoofdboef. Verzet de Russische president Poetin zich. Misschien dat het ingrijpen van de Amerikaanse justitie een schokeffect teweeg zal brengen. Misschien gebeurt er iets.

Lieve mensen, het is 2015. De wereldvoetbalbond is een monsterlijke miljarden verslindende geldfabriek, een honderdkoppige draak, een logisch product van de lessen die Wall Street en de City leren. Daar zal een Jordaanse prins echt geen verandering in brengen, laat staan meneer Platini van de UEFA wiens zoon een geweldige functie in Qatar heeft gekregen. En hoe zit het eigenlijk met de geldstromen uit olierijke landen naar Europese topclubs? Met de zaakwaarnemers? Met de UEFA? KNVB-voorzitter Van Praag doet zich voor als de prins op het witte paard. Sorry, maar ik lach me rot.

Written by sjonkritmeester

May 29, 2015 at 12:03 am

Posted in Column

Tagged with , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: