sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

COMBINATIE LINKS STAAT OP WINST

leave a comment »

Het is niet anders. Maurice de Hond mag zichzelf als opiniepeiler onmogelijk hebben gemaakt. Hij kan er wel eens een zeteltje of twee naast zitten. Als opiniepeiler heeft hij zich toch meer dan eens bewezen. Feit is in elk geval dat de PvdA op 9 zetels staat bij bij Peil.nl, 31 mei 2015. Waarmee de teloorgang van de sociaaldemocratie, van links nu wel een onomkeerbaar gegeven is. Op negen, en geen mens weet of het dieptepunt bereikt is.

Intussen wacht PvdA-staatsscretaris drs. Marius van Rijn alweer een motie van wantrouwen vanwege de problemen met het persoonsgebonden budget. Dreigt hij net als minister Plasterk aangeschoten wild te worden. Waar een veelheid van schandalen de VVD nauwelijks raken, hollen de kiezers van de coalitiepartner weg.

Toch is er achter de komma meer aan de hand. Kan het geen kwaad de peiling van 31 mei eens nader te bekijken. De SP staat op 23 zetels, GroenLinks op 14. Neem de radicale middenpartij D66 (18), de ChristenUnie (6) en de Partij voor de Dieren (4) er eens bij, plus de zetels van de PvdA (9) en 50PLUS (4). Al met al kan centrumlinks rekenen op 78 zetels, evenveel als bij de Tweede Kamerverkiezingen van 2012.

Wie zegt dat rechts wint als er nu verkiezingen plaatsvinden?

Written by sjonkritmeester

May 31, 2015 at 10:42 pm

Posted in Column

Tagged with , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: