sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

ZO IS HET GEGAAN, NATUURLIJK

leave a comment »

Wat zijn ze blij. Michael van Praag, de KNVB, Michel Platini, prins Ali. De voorzitter van de Britse voetbalbond doet een vreugdedansje, en Romario hoopt dat de voorzitter van de Braziliaanse bond het voorbeeld volgt. In Rusland en Qatar blijven de voetbalbonzen standvastig: ‘Het is een groot complot. We hebben niets verkeerds gedaan. De wereldkampioenschappen van 2018 en 2022 gaan door”.

Maar, meldt The New York Times,  nu heeft de FBI  hèm ook in het vizier, FIFA-president Sepp Blatter . Waarop die de wereld alsnog versteld laat staan door alsnog zijn vertrek aan te kondigen, een week na zijn glanzende herverkiezing in Zürich. O, heerlijke corrupte op geldbeluste wereld. In de voetbalwereld komt alles samen. Zwart geld, wit geld, belastingfraude, omkoperij, kinderhandel, handjeklap.

Iedereen doet mee: De grote bedrijven, de televisiemaatschappijen, de voorzitters, de clubs, de voetballers, de zaakwaarnemers, de sponsoren, de media en het publiek dat zich kritiekloos op kosten laat jagen. “Er is veel vergaderd”, vertelde een ingewijde bij Nieuwsuur.

O, heerlijke corrupte geldbeluste wereld. Zo is het gegaan natuurlijk. Tegen betaling van enkele tientallen miljoenen wilden Rusland en Qatar wel hun zegen geven aan het vertrek van hun vriend Blatter. Maar alleen als Europa garandeert dat de wereldkampioenschappen doorgaan zoals gepland.

Advertisements

Written by sjonkritmeester

June 2, 2015 at 9:51 pm

Posted in Column

Tagged with , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: