sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

DE BANK VAN JINEK EIST EXCUUS

leave a comment »

Geen idee waarom ervaren recensenten en collega’s haar zo goed vinden, of op z’n minst nog het voordeel van de twijfel geven. Toegegeven, het debuut als presentator van een talk show viel ook hen wat tegen. Hans Beerekamp van NRC Handelsblad blijft overtuigd van haar talent: “Een beetje onhandig is ze nog wel. Maar dat is juist haar charme. Ze voegt iets toe”. Matthijs van Nieuwkerk: “Het is de Bank. Weg dat ding, en het komt goed”.

Eva Jinek van ‘Jinek’ is alweer twee weken bezig nadat Jeroen Pauw met zomerverlof is gegaan. Ook op Jeroen valt best wat aan te merken. Hij is nogal vooringenomen, kiest net iets te vaak voor misdaad, enge ziektes en radicale gasten. Maar hij heeft een gesprek tenminste in de hand.

De Bank is naar achteren geschoven, bedoeld voor korte intermezzo’s. De gasten zitten gewoon aan tafel. Maar Eva Jinek. Sorry. Het is een ramp. Verschrikkelijk. Ik erger me constant. Ze kan er niets van. Laatst was Danielle de echtgenote van voetbaltrainer John van ’t Schip te gast. Vermoedelijk omdat ze ook de dochter is van Willeke Alberti. De showbizz is nu eenmaal in. Hoe het zij, Danielle heeft een boek geschreven. De aanwezigen en dus ook de kijker probeerden iets van haar verhaal te begrijpen. Helaas.

Eva kan ook hard zijn. Henk Krol van 50PLUS was uitgenodigd. De rechter had hem op alle punten vrijgesproken. Een minuutje gaf Eva hem. Een minuutje waarin ze duidelijk maakte dat zij hem niet geloofde. Bijna alle gesprekken ontaarden in gewauwel, onderbroken door Eva’s schelle lach. Van sport heeft ze geen sjoege. Door alles heen klinken voortdurend Amerikaanse kreten. ‘O gosh, ligt haar voor in de mond. Iemand heeft tegen haar gezegd: “Laat zien dat je in Amerika gewoond hebt. Dat is zo charmant”.

Doorvragen doet Eva bijna nooit door. Gasten mogen hun standpunten geven. Van meningvorming is geen sprake. Zelfs het begin van een debat heeft geen kans. Misschien ben ik de enige. Pauw en Witteman vond ik al vaak zozo. Over Pauw ben ik niet enthousiast. Maar Jinek vind ik nog vele, vele malen erger dan Knevel en Van den Brink. In elk geval weet ik nu al dat de tegenvallende prestaties van Jinek in de eerste periode niets te maken hadden met De Bank. De Bank is valselijk beschuldigd. Is onschuldig. De Bank eist excuus

Written by sjonkritmeester

June 13, 2015 at 12:26 am

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: