sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

EEN STAAT DIE GENOCIDE PLEEGT

leave a comment »

Overal in Europa heeft de pro-Palestijnse beweging de wind mee. Steeds meer in het nauw raakt Israёl. Een jaar na de Gaza-oorlog proberen de Palestijnen hun slag te slaan, gesterkt als zij zich voelen door diverse rapporten. Actievoerders hadden er al geen moeite om te spreken van een racistische apartheidsstaat die genocide pleegt.

Tegenstanders van Israёl zijn gemotiveerd, fel, vastbesloten, steeds beter georganiseerd, hebben een doel. Getalsmatig zijn zij ten opzichte van de Joodse gemeenschap ruim in de meerderheid.
Het Zweedse parlement heeft al besloten de staat Palestina te erkennen. Gezien de reacties van meevoelende politici lijkt een boycot onvermijdelijk, zeker als het gaat om Israёlische producten die gerelateerd zijn aan de westelijke Jordaanoever. Een stedenband Amsterdam-Tel Aviv lijkt onhaalbaar.

Verbazingwekkend blijft het. Op de politiek van de regering-Netanyahu valt veel af te dingen. Maar stel, dat de Palestijnen binnen afzienbare tijd hun zin krijgen. Zij hun soevereine staat krijgen, met Oost-Jeruzalem als hoofdstad. Israёl zich volledig terugtrekt achter de grenzen van 1967? De Palestijnse vluchtelingen het recht op terugkeer krijgen?

De vraag is of er in Europa, en dus ook in dit land, voldoende serieus wordt nagedacht.

Written by sjonkritmeester

June 25, 2015 at 10:18 pm

Posted in Column

Tagged with , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: