sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

HIJ IS ALLEEN TEGEN ‘DER JUDENSTAAT’

leave a comment »

“Het project maakt goede vorderingen. Veel bewoners zijn al verdreven of vermoord. Duizenden opposanten worden gevangen gehouden, gemarteld en in showprocessen tot vaak langdurige gevangenisstraffen veroordeeld. Ook kinderen zijn het slachtoffer van dit niets ontziend bewind. De oorspronkelijke bewoners zijn hun leven nooit zeker. Zij kunnen straffeloos worden vermoord”.

“Waar gaat dit over”? vraagt de goede lezer zich af. Over het koninkrijk Marokko wellicht dat zich westelijk Sahara heeft toegeëigend? Of nee, dit moet gaan over China dat Tibet bezet, of anders wel Rusland dat een psychopaat in Tsjetsjeniё heeft neergezet na het eerst met de grond te hebben gelijkgemaakt. Hoewel, belangrijke kandidaten zijn ongetwijfeld ook: Iran, Saoedi-Arabiё, Egypte, Irak, Algerije, het Syriё van Assad , Turkije dat nooit, maar dan ook nooit zal instemmen met een Koerdische staat. Nou nee, de auteur zal president Moboetoe, de dictator van Zimbabwe op het oog hebben.

Het is allemaal onzin, natuurlijk. De lezer hoeft niet eens te raden. Hij wist van meet af aan dat het om maar één land kan gaan, Israёl dat in de woorden van de auteur, “zo goed op weg is met het realiseren van Theodor Herzl’s der Judenstaat, het Groot-Israёlideaal van vreemde smetten vrij dat omvat Israël, Oost-Jeruzalem, de Westoever en Gaza”.

Toegegeven, voor wie de site ‘Joop.nl ’ wel eens onder ogen komt, de opiniepagina’s van de Volkskrant leest, luistert naar NPO 1, is het artikel nauwelijks verrassend. Velen zetten Israёl neer als je reinste dictatuur. De vergelijking met de apartheidsstaat Zuid-Afrika ligt voor in de mond. Nazi-Duitsland is meer dan eens langsgekomen.

Bovenstaande kan ook zomaar uit de pen komen van oud-premier Van Agt, van oud-ambassadeur N. van Dam, van de voorzitter van Een Ander Joods Geluid, Jaap Hamburger of van een vertegenwoordiger van de Studenten voor Rechtvaardigheid in Palestina. Maar niet zij zijn verantwoordelijk voor het artikel. Dat is oud-ambassadeur Jan Wijenberg die zijn redenen zal hebben om op gezette tijden naar Israёl en de hypocriete westerse politiek uit te halen en zich tot zijn laatste adem in te zetten voor de bevrijding van het Palestijnse volk.

Misschien hebben de retirades iets te maken met Wijenbergs gedwongen vertrek als ‘onze man’ van Saoedi-Arabiё, zo’n 15 jaar geleden. Het is gissen. Wijenberg is niet dom, heeft veel Joodse vrienden, en is alleen maar anti-zionist.

Advertisements

Written by sjonkritmeester

July 19, 2015 at 11:04 pm

Posted in Column

Tagged with , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: