sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

POLITIECHEF VERDEDIGT ZICHZELF

leave a comment »

Politiechef verdedigt vooral zichzelf

10 augustus 2015
Korpschef Gerard Bouman is heel tevreden over het functioneren van de Nederlandse politie. “We doen het hartstikke goed. In het buitenland zijn ze jaloers op ons. De mensen werken godsgruwelijk hard. De prestaties zijn beter dan ooit”, stelde hij in het NRC Handelsblad.

Het is altijd weer mooi als de topman van een grote organisatie voor zijn mensen staat. Hen prijst, verdedigt. De loftrompet over hen steekt. Dus wijst de 63-jarige korpschef alle kritiek van de hand. Het beeld dat politiemensen iets te gemakkelijk het vuurwapen gebruiken, de nekklem toepassen en zich laten leiden door bepaalde vooroordelen, komt volgens hem in elk geval niet overeen met de werkelijkheid maar is een creatie van de boze buitenwereld, van de media met name.

Het spreekt dan ook voor zich dat de korpschef er niets mee kan als rechercheur Princen in het geruchtmakende rapport ‘De gekooide recherche’ spreekt over een verzuurd klimaat en gebrek aan kwaliteit en de Nederlandse politiebond een verslechtering van de dienstverlening relateert aan de reorganisatie die moet leiden tot de vorming van een nationale politie.

Geen kwaad woord over korpschef Gerard Bouman, al is het maar omdat hij het moeilijk genoeg heeft. Immers de reorganisatie loopt niet bepaald volgens plan. Zo duurt zij al drie jaar langer dan gepland terwijl zij 230 miljoen euro duurder uitvalt.

Over de politie-acties en de onvrede over het beloningensysteem laat de korpschef zich niet uit. Of iemand een euro meer moet krijgen voor een uur piketdienst vindt hij niet interessant. Misschien denk ik daarom dat de heer Bouman in het NRC Handelsblad vooral zichzelf verdedigt.

Written by sjonkritmeester

August 10, 2015 at 12:39 am

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: