sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

OBJECTIVITEIT BESPAART MILJOENEN

leave a comment »

Minister Dijsselbloem van financiën heeft dr. Alex Brenninkmeijer in de arm genomen heeft voor een onderzoek naar de onregelmatigheden bij de NS rond de aanbesteding van het openbaar vervoer in Limburg. De voormalige Nationale Ombudsman staat bekend als kritisch, lastig en onafhankelijk.

Eerder had de NS het advocatenbureau De Brauw Blackstone Westbroek ingehuurd. Het bureau concludeerde dat de top van de spoorwegen geen blaam treft. Inmiddels is president-directeur Huges ontslagen, maar kreeg wel 175.000 euro mee.

Al direct rezen er bezwaren. Immers, hoe kan de huisadvocaat onafhankelijk en objectief onderzoek doen? is daarbij de vraag. “Dat kan”, aldus De Brauw. “Niet dus”, aldus de Tweede Kamer. Waarop minister Dijsselbloem dr. Brenninkmeijer om een second opinion vroeg.

Mooi, maar voor de buitenstaander blijft het een onbegrijpelijke zaak. Een advocaat staat in dienst van zijn opdrachtgever en stelt alles in het werk om diens belangen te behartigen. Als iets daarmee in tegenspraak is, zijn het wel de begrippen objectief en onafhankelijk.

Misschien kunnen betrokkenen dit gratis advies ter harte nemen. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn van levensbelang. Zij besparen een beetje organisatie al gauw miljoenen en een hoop ellende.
http://www.krantmeteenmening.nl

Advertisements

Written by sjonkritmeester

August 11, 2015 at 12:20 am

Posted in Column

Tagged with , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: