sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

DUS WORDT FEYENOORD KAMPIOEN

leave a comment »

Misschien zijn er belangrijkere zaken. Maar toch, het houdt me bezig. Dus waag ik het erop, en verwed hierbij een fles wijn dat sportclub Feyenoord misschien wel Nederlands kampioen van het seizoen 2015-2016 wordt.

Aanvankelijk gooide ik het verre van me. Helaas, ik kan niet anders. Immers, al weken proberen de echte kenners me ervan te overtuigen dat de Rotterdammers veruit het beste middenveld hebben, en bovendien beschikken over Dirk Kuijt. Dus favoriet nr.1 zijn.

Inmiddels is de eredivisie twee wedstrijden vèr. Ik geef het niet graag toe, aanvankelijk dacht ik dat PSV een beste kans had, of anders Ajax wel. Zou Vitesse? Nee, ik ben òm. De feiten hebben me overtuigd.

Zo noteerde ik dat de Rotterdamse club al twee strafschoppen kreeg. Feyenoordsupporters waren er blij mee, maar zelfs zij begrepen niet wat de scheidsrechters bezielde. Een loepzuiver doelpunt van de tegenstander werd afgekeurd. Bovendien schold de KNVB-tuchtcommissie Feyenoord een terechte rode kaart kwijt.

Voeg daarbij het Rotterdamse publiek. Een onsportiever, angstaanjagender is er in Nederland niet. Racistisch is het ook en vernielzuchtig bovendien. Dat het Feyenoordbestuur de vele wandaden met de mantel der liefde bedekt, is een gegeven waaraan meer besturen zich schuldig maken. Tenminste zo rampzalig is de mare die stevig geworteld is, de mare van het fantastische, hondstrouwe Feyenoordpubliek dat na al die moeilijke jaren het kampioenschap verdiend heeft.

Feyenoord kampioen! Ach, ik verheug me er al op. Volgend jaar, ergens in april, staat de Coolsingel op springen, en ik ben er nu al zeker van dat het een dag wordt die 17 miljoen Nederlanders nog lang heugen zal.

Advertisements

Written by sjonkritmeester

August 17, 2015 at 12:21 am

Posted in Column

Tagged with , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: