sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

‘NIETS AAN DE HAND’, ALDUS LAVROV

leave a comment »

Een dag of tien geleden druppelden de berichten voor het eerst via de media naar buiten: “Rusland voert militaire versterkingen en manschappen aan voor het regime van president Bashar Al-Assad in Syriё. Zelfs zouden soldaten al meevechten tegen de rebellen”.

De Amerikaanse minister van buitenlandse zaken John Kerry vroeg bij collega Sergei Lavrov om opheldering. “Niets aan de hand. Het gaat om adviseurs en humanitaire hulp”, aldus de topdiplomaat aan wie het geven van geruststellende antwoorden wel is toevertrouwd.

Inmiddels zijn de berichten het stadium van geruchten gepasseerd. Zo bevestigde het Amerikaanse ministerie van buitenlandse zaken dat Griekenland en Bulgarije is gevraagd het luchtruim te sluiten voor Russische militaire vluchten. Intussen zou het Russische leger direct betrokken zijn bij de bouw van een militaire vliegbasis vanwaar aanvallen op IS kunnen worden uitgevoerd.

Zoveel is al sinds het begin van de Syrische burgeroorlog duidelijk, Rusland is er alles aan gelegen om de dictator Assad in het zadel te houden. De geschiedenis leert dat een dergelijke betrokkenheid begint met het sturen van adviseurs en materieel, uitloopt op een militaire interventie en eindigt in een verschrikkelijke ellende.

Written by sjonkritmeester

September 11, 2015 at 12:10 am

Posted in Column

Tagged with , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: