sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

‘GEEF BLIND EEN KANS’, VINDT BOS

leave a comment »

De operatie deed denken aan de gloriedagen toen hij als vicepremier ABNAMRO voor de poorten van de hel wist weg te slepen. Met zijn poten had de CEO van het onder water gelopen VUmc in Amsterdam in de modder gestaan, leiding gegeven, groots werk geleverd, mensen gered. Begrijpelijk dus dat hij even moet afreageren, de adrenaline wegduwen.

Ook al is het heel verstandig dat hij zich enigszins op de vlakte houdt, wat zijn partij betreft die dieptepunt na dieptepunt beleeft. Toch verbaasde de donderdagse Volkskrantcolumn van Wouter Bos, PvdA-prominent, mede-informateur van het kabinet Rutte II.

Wouter Bos die partijgenoot Marcel van Dam als columnist moet doen vergeten, had iets van Jeremy Cobdyn kunnen vinden, de nieuwe leider van Labour die volgens Wouters vriend Tony Blair een groot gevaar is voor het socialisme. Hij had het kunnen hebben over de problemen met het spoor en de weldaden van de privatiseringen, over Volkswagen. Over de vluchtelingen, de problemen bij de politie, de toespraak van de koning in de Verenigde Naties. Het zou allemaal kunnen. Zelfs had hij zijn visie kunnen geven over de Rembrandtdeal met Frankrijk.

In elk geval verwacht je als lezer van een man van het Bosstatuur meer dan een mening over de Ajax- en Oranjeperikelen, over 4-3-3, Louis van Gaal, Marco van Basten en Johan Cruyff. “Danny Blind moet een kans krijgen”, vindt de voorzitter van de Raad van Bestuur van het het VUmc als de wereld zich op de rand van de afgrond bevindt, een crisis op het punt staat uit te breken die alles in zich heeft om die van ‘Cuba 1962’ te overtreffen.
http://www.krantmeteenmening.nl

Written by sjonkritmeester

October 2, 2015 at 12:35 am

Posted in Column

Tagged with , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: