sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

‘HHHOE, HOE KAN DIT?’

leave a comment »

WNL op Zondag is een journalistiek programma, zondagmorgen 9.30 uur op NPO 1. Dus zat Sjuul Paradijs, de voormalig hoofdredacteur van De Telegraaf, op de bank bij presentator Rick Nieman. Sjuul Paradijs werkte bijna 30 jaar voor De Krant van Wakker Nederland toen hij zijn congé kreeg. Sjuul Paradijs was iets nieuws begonnen maar wilde niet zeggen wàt.

Toch kwam hij veelvuldig aan het woord. Aan de orde waren de Nobelprijzen die deze week verdeeld worden. Presentator Nieman vroeg de gasten naar hun voorkeuren. Paradijs wilde de Russische president Vladimir Poetin voordragen, mits deze de Islamitische Staat versloeg. Poetin, Nobelprijswinnaar van de Vrede.

Paradijs klonk trouwens heel serieus. Hij keek ook serieus. Maar wat valt er eigenlijk te zeggen? Immers, een man die een dictator, onderdrukker, intrigant, levensgevaarlijke dromer over invloedssferen en oude rijken ziet als kandidaat voor de Nobelprijs voor de Vrede valt domweg niet serieus te nemen. Als zo’n man ook nog jarenlang hoofdredacteur was van een krant die best wel invloed heeft, kan een beetje objectieve waarnemer nog net, en met de allergrootste moeite uitstoten: ‘Hhhoe, hoe kan dit”? Want verder heeft hij geen woorden meer.
http://www.krantmeteenmening.nl

Advertisements

Written by sjonkritmeester

October 6, 2015 at 12:10 am

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: