sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

DAN GRIJPEN TOKKIES DE MACHT

leave a comment »

De Sonja Barend Award voor het beste televisie-interview van het jaar is Jeroen Pauw gegund. De vraag over de gemoedstoestand van de inzittenden van de MH17 die eurocommissaris Frans Timmermans in verlegenheid bracht, deed hakkelen en stotteren, was terecht, adequaat en op het goede moment.

Jeroen zal er niet mee zitten. Mij storen over het algemeen zijn arrogant gedrag en vooringenomenheid. Ook zijn gastenkeuze irriteert omdat het programma Pauw het shockeffect hanteert. Gisteren nog mocht een onderwereldfiguur zijn boek presenteren. Laten het uiterlijkheden zijn. Jeroen is nogal sterk in gesloten vragen. Hij is niet nieuwsgierig. Hij weet al. Stelt vast, oordeelt, elke avond weer.

Was hij nou maar de enige! Omroepland lijkt wel besmet: De commentatoren op radio en televisie, de gasten in de opinieprogramma’s die zo lekker fel aperte onzin uitkramen over van alles en nog wat. Over leiderschap bijvoorbeeld.
Leiderschap eist Jeroen Pauw van PvdA-fractieleider Diederik Samsom. Leiderschap eist Matthijs van Nieuwkerk van vicepremier Lodewijk Asscher in De Wereld Draait Door.

“Waar is de premier”? De oppositiepartijen in Den Haag wijzen vooral naar Mark Rutte. Mèt omroepland delen zij het verlangen naar die ene leider, die politicus met gezag die op alles is voorbereid, beslissingen doordrukt en er op z’n minst voor waakt om 750 asielzoekers naar Oranje te vervoeren, tegen alle afspraken in.

Hoe vreemd, veel mensen in het land verstaan heel iets anders onder leiderschap. Zij beseffen dat er een probleem is, maar willen niettemin dat naar hen geluisterd wordt, dat afspraken worden nagekomen. Zij willen bovenal een betrouwbare overheid die ook rekening houdt met hun belangen.

“Dan grijpen tokkies de macht! Zie de PVV in de opiniepeilingen stijgen. Dadelijk is Geert Wilders nog premier ”! is het verweer. Tsja, dat komt er dus van als onzin de boventoon voert.
http://www.krantmeteenmening.nl

Written by sjonkritmeester

October 9, 2015 at 12:30 am

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: