sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

‘LAAT ZE IN MOSKOU MAAR DENKEN’

leave a comment »

Toegegeven, het is een voorzichtige, een tikje vage boodschap nog, getekend Nederlandse regering, maar allengs zal hij duidelijker worden. De Russen zijn verantwoordelijk voor het neerschieten van de MH17. Het was een aanslag, bovendien. Hou het vast. De raket is links ingeslagen. Denk wat u wil. Ga intussen door met het leven.

Maar de presentatie van de leider van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV), Tjibbe Joustra op de vliegbasis Gilze Rijen had één groot doel: Geen slapende honden wakker maken. Laat ze in Moskou maar denken dat hun tactiek van zand in de machine en verwarring zaaien succes heeft.

Dus geen foto over een Buk-installatie die bij toverslag verdween, geen aanduiding over de plaats van delict anders dan 320 vierkante kilometer groot, ergens in Oost-Oekraїne. Geen verwijzing naar de daders. Pas later, maar wel heel slim, erkende de leider van de OVV dat Russische separatisten het gebied controleerden vanwaar de raket is afgeschoten.

Het is diplomatie van de hoogste orde waar de Nederlandse school zo goed in is. President Poetin niet tegen de schenen schoppen. De schuldvraag komt pas volgend jaar aan de orde als het Joint Investigation Team (JIT) van openbare aanklagers zijn bevindingen openbaart. Intussen zullen de Russen zich in hun eigen leugens verstrikken.

Maar de propaganda dan waarin de Russen zo goed zijn, het de waarheid verdraaien, de vijand in een kwaad daglicht stellen, het volk een rad voor het ogen draaien, de leugen dag in, dag uit verkondigen? Juist!
http://www.krantmeteenmening.nl

Advertisements

Written by sjonkritmeester

October 14, 2015 at 12:10 am

Posted in Column

Tagged with , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: