sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

OOK ANGELA MERKEL BLIJKT EEN MENS

leave a comment »

Zoals een beetje dictator betaamt, zit ook de Turkse president Erdogan niet voor één gat gevangen. Op 7 juni raakte de conservatief islamitische AKP haar absolute meerderheid in het parlement kwijt. Weg droom van president Erdogan. De pro-Koerdische HDP stak een spaak in het wiel. Maar geen nood, op 1 november mogen de Turken opnieuw naar de stembus.

En dit maal zal Erdogan ervoor zorgen dat de absolute meerderheid hèm is. Zo groef hij de strijdbijl op voor een nieuwe oorlog met de Koerden. Pakte hier en daar wat critici op. Veel vragen moet hij nog beantwoorden over de aanslag in Ankara waarbij bijna 100 pro-Koerdische demonstranten vorige week het leven lieten.

Bovendien heeft hij met de Syrische vluchtelingen een machtig wapen in handen. Al die vluchtelingen, al die moslims kunnen ze in Europa niet hebben, weet hij. Waarop onderhandelingen begonnen. De Duitse bondskanselier Angela Merkel zegde in Ankara drie miljard euro toe om de vluchtelingen op te vangen. Afschaffing van de visumplicht is bespreekbaar. Zelfs komen de onderhandelingen over toetreding van Turkije tot de Europese Unie opnieuw op de agenda.

‘Wir schaffen es’. De afgelopen weken zijn bondskanselier Angela Merkel welhaast bovenmenselijke kwaliteiten toegedacht. Meer dan haar collega’s rechtte de bondskanselier de rug aangaande de vluchtelingen. Niettemin geven de verkiezingsonderzoeken aan dat kiezers zich afkeren van haar en haar partij, de CDU. Dus moet de conclusie wel zijn dat zelfs Angela Merkel niets menselijks vreemd is.
http://www.krantmeteenmening.nl

Written by sjonkritmeester

October 19, 2015 at 12:10 am

Posted in Column

Tagged with , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: