sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

POLITICI LUISTEREN JUIST GOED

leave a comment »

De euro leidde al tot een crisis in de Europese Unie. De vluchtelingenstroom maakt haar acuut. Met iedere vluchteling neemt de spanning toe. Steeds sterker proef je het verlangen naar het herstel van de oude, vertrouwde natiestaat van na de Tweede Wereldoorlog toen Nederland nog Nederland was, Duitsland, Duitsland, Frankrijk, Frankrijk.

Kijk naar de aanhang van de PVV, het Front National, de FPÖ, Pegida-aanhang die ‘Wir sind das Volk’ schreeuwt. Je wordt er niet vrolijk van. Muurvast zitten de regeringen. Met het hogere kunst- en vliegwerk proberen ze controle te houden. “We worden niet gehoord. Jullie luisteren niet”, is de kritiek richting politiek. Het punt is, de politici luisteren juist erg goed.

Alleen helpt het blijkbaar niet. Tijd voor verandering dus. In Nederland geeft Maurice Hond de PVV op peil.nl 37 zetels, en het einde is niet in zicht. De VVD daalt en daalt, de PvdA staat al op een dieptepunt. De oppositie profiteert nauwelijks. Niettemin stemt nog altijd 63 procent van de kiezers op andere partijen dan de PVV. Misschien is het een idee als die partijen eens een goed gesprek beginnen.

peil.nl 37 zetels, en het einde is niet in zicht. De VVD daalt en daalt, de PvdA staat al op een dieptepunt. De oppositie profiteert nauwelijks. Niettemin stemt nog altijd 63 procent van de kiezers op andere partijen dan de PVV. Misschien is het een idee als die partijen eens een goed gesprek beginnen.
http://www.krantmeteenmening.nl

Written by sjonkritmeester

October 20, 2015 at 12:03 am

Posted in Column

Tagged with , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: