sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

MISSCHIEN VERGETEN WE DIT

leave a comment »

“De Oekraїners zijn verbijsterd over het besluit om in Nederland een referendum te houden voor het associatieverdrag met de Europese Unie. Ze snappen er echt niets van”, schrijft Laura Starink in het NRC Handelsblad. Vermoedelijk ervoeren de Koerden iets dergelijks toen Angela Merkel in Ankara voor de Turkse president Erdogan op de knieёn ging, om over Syrische vluchtelingen maar te zwijgen nu het Westen Poetin vrij baan verleent.

Poetin, Erdogan. Wat ze ook zijn, democraten kun je hen niet noemen. Wel zijn ze doelgericht en handelen vaak sneller dan democratische leiders. Maar dat diezelfde democraten anno 2015 bereid zijn zich met huid en haar aan beide mannen over te leveren, komt toch wel een tikje onverwacht.

Want had de democratische rechtsstaat zich niet superieur getoond aan de communistische dictatuur, 25 jaar geleden nog maar, de democratische rechtsstaat, onverbrekelijk verbonden met het liberaalkapitalisme?

Misschien vergeten we dit: Was het niet de democratische rechtsstaat, niet het liberalisme, maar het kapitalisme dat won.
http://www.krantmeteenmening.nl

Written by sjonkritmeester

October 21, 2015 at 12:07 am

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: