sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

TRUMP BLIJFT ONBEREKENBARE FACTOR

leave a comment »

Vorige week nog leek de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump weer eens van zijn concurrenten weg te lopen. Vandaag zet een peiling van The New York Times/CBS de wereldvermaarde neurochirurg Ben Carson op de eerste plaats.

“Goed nieuws voor de gevestigde orde. Voor de kandidaten, Marco Rubio, Ted Cruz, John Kasich. Zelfs Jeb Bush is nog niet uitgeschakeld”, analyseren de jongens van de site Five Thirty Eight.

Een wonderlijke partij is toch de Grand Old Party. Die van vader en zoons Bush, Ronald Reagan, Nixon, Eisenhower. Ook Abraham Lincoln was lid van de groep. Nog drie maanden te gaan. Op 1 februari 2016 beginnen de voorverkiezingen met de zogeheten caucus in Iowa, een week later gevolgd door New Hampshire.

Nate Silver van Five Thirty Eight concludeert dat Trumps kansen op een nominatie nog minder waarschijnlijk zijn dan hij altijd al had gedacht. Maar evenmin houdt hij rekening met de ultraconservatief Carson, een fervent tegenstander van abortus en een zo mogelijk nog ferventer voorstander van wapenbezit.

Ach, zo gaat het sinds mensenheugenis in Republikeinenland. Ultraconservatieve kandidaten doen het goed in den beginne, in Iowa bijvoorbeeld. Daarna neemt de gevestigde orde het over. Niets aan de hand. Behalve dat de zakenman-miljardair Donald Trump een onberekenbare factor blijft. Maar vraag niet waarom.
http://www.krantmeteenmening.nl

Advertisements

Written by sjonkritmeester

October 28, 2015 at 12:10 am

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: