sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

TOEVAL DUS! OPZET IS UITGESLOTEN

leave a comment »

Drie rapporten zou de Amsterdamse wethouder van onderwijs, Simone Kukenheim, hebben achtergehouden. Die rapporten betreffen het zwakke scholenbeleid dat in gang was gezet door haar voorganger, de huidige vicepremier Lodewijk Asscher. Conclusie: Een pluim op Asschers hoed.

Aldus het Amsterdamse dagblad, Het Parool. Toeval? Een ongelukje wellicht? Een misverstand vermoedelijk. Zoveel is zeker, Lodewijk Asscher is van de PvdA, de partij die de stad decennialang in haar macht had. Simone Kukenheim is lid van D66. De liberalen hadden tijdens de succesvolle verkiezingscampagne PvdA vorig jaar naar de oppositiebanken verwezen. Tijdens de campagne hekelden zij met name de overheidssteun voor zwakke scholen.

Toeval dus. Want opzet, het bewust achterhouden van onwelgevallige rapporten lijkt uitgesloten. Spelen met het belang van kinderen voor het eigen gewin, gebeurt niet in de Nederlandse politieke cultuur. Politici kunnen het in dit land faliekant met elkaar oneens zijn, zij halen hun gelijk op basis van argumenten. En winnen zò het vertrouwen van de kiezers.
http://www.krantmeteenmening.nl

Advertisements

Written by sjonkritmeester

October 30, 2015 at 12:12 am

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: