sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

HERMANS MOET NOG WAT UITLEGGEN

leave a comment »

Drs. Loek Hermans, 64 jaar. Wie kent deze prominente VVD’er niet? Minister van onderwijs was hij eens. Commissaris van de koningin in Friesland, voorzitter van het Midden- en Kleinbedrijf, medewegbereider van zowel Paars als het kabinet-Rutte II, fractievoorzitter van zijn partij in de Eerste Kamerfractie. Maar beroemd is hij vooral als stapelaar van bijbanen.

Loek Hermans werkte hard. Misschien is het daarom te billijken dat een en ander hem ontging als voorzitter van de Raad van Commissarissen van de failliete thuiszorginstelling Meavita. Maar de Ondernemingskamer in Amsterdam oordeelde hard. De rechtbank vindt dat de voormalige Meavita-top wanbeleid heeft gevoerd. Waarop belangenbehartiger FNV meedeelde bestuurders en toezichthouders persoonlijk aansprakelijk te stellen voor de schade die zijn cliёnten hebben geleden. Een woordvoerder had het in Nieuwsuur over tonnen, mogelijk miljoenen euro’s.

Het laatste woord is nog niet gezegd. Vermoedelijk zal de Mevita-top cassatie aantekenen bij de Hoge Raad. Voor wie de wegen van het ondernemingsrecht kent, zijn de mogelijkheden uitputtend. Grote belangen staan op het spel.

Twee jaar geleden beloofde Hermans, een verslaggever van de Volkskrant verantwoording af te leggen zodra alles op tafel ligt. Gisteren gaf hij zijn Eerste Kamerlidmaatschap op. Maar ach, het verlies van die functie overleeft hij wel, en wat het geld betreft, zullen de nodige voorzorgsmaatregelen zijn genomen. Of het prominente VVD-lid ooit verantwoording aflegt, is een ander verhaal.
http://www.krantmeteenmening.nl

Written by sjonkritmeester

November 3, 2015 at 12:10 am

Posted in Column

Tagged with , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: