sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

‘EXPLOSIE! BOM! AANSLAG’!

leave a comment »

De machtigste man van deze wereld had zijn zwarte doosexperts nog zo gewaarschuwd. “Geen bom. Geen aanslag”. Hen nog eens uitdrukkelijk gewezen op zijn besluit: “Alles mag, behalve een aanslag. Een bom in een vliegtuig! Als er ook maar één krant, één journalist, ook maar iemand daarover durft te publiceren. Ik zal hem of haar vinden. Naar Siberiё sturen, is dan wel het minste”.

Maar in 24 uur kan veel veranderen. Ongelofelijk. Komt daar toch die stoethaspel van de veiligheidsdienst zijn kamer in. Zegt niets. Legt plompverloren een briefje op zijn bureau, en maakt zich razendsnel uit de voeten : “Explosie! Bom! Aanslag”! leest de machtigste man van de wereld, die het niet meer heeft. Naar adem hapt, en nog net de woorden westerse propaganda eruit weet te brengen.

Maar de machtigste man zou niet de machtigste man van de wereld zijn als hij één seconde geaarzeld had. Dus neemt hij een slok wodka zoals hij in voorkomende gevallen altijd pleegt te doen, om rustig, kalm alweer, extreem besluitvaardig en razendsnel de nodige orders door te geven: “Zoek de moordenaars op. Rook ze uit. Bombardeer ze naar de Middeleeuwen”.

Waarop de machtigste man van de wereld de minister van buitenlandse zaken Sergej Lavrov bij zich roept, en gelast: “Geef jouw mensen door, niets uit te sluiten. Niets, hoor je. Laat iedereen weten dat ik woedend ben, gekrenkt tot in het diepste van mijn Russische ziel. En o ja, geen vliegtuig naar Egypte”.
http://www.krantmeteenmening.nl

Advertisements

Written by sjonkritmeester

November 7, 2015 at 12:10 am

Posted in Column

Tagged with , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: