sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

EVEN MAAR, OM SCHOON SCHIP TE MAKEN

leave a comment »

Stel, dit land heeft een machtigste man. Even maar, lang genoeg om schoon schip te maken. De Grondwet buiten werking te stellen. Het parlement voor onbepaalde tijd te schorsen. De werkloosheid op te lossen. Op alle A-wegen de 130 kilometer in te voeren. De gelukzoekers linea recta naar huis te sturen. Lasten te verlichten voor één- en tweeverdieners. Een hoge snelheidstrein aan te schaffen, en heel gauw 30 JSF’s te kopen.

Heeft de machtigste man dat allemaal voor elkaar, kan hij een nieuwe Grondwet opstellen en verkiezingen uitschrijven. Zelf zal hij niet verkiesbaar zijn. Zijn bescheidenheid drijft hem ertoe zich alleen als toezichthouder beschikbaar te stellen, een soort van hoge commissaris die boven de partijen staat en elk jaar een tienpuntenplan opstelt dat onverwijld uitgevoerd dient te worden.

De machtigste man heeft een vrouw en twee kinderen, een jongen en een meisje. Dus moet hij een mooie ambtswoning, een passende vergoeding alsmede een auto van de zaak krijgen. De machtigste man is zo tevreden over ons dat hij met zijn hand op het hart belooft nooit meer weg te gaan.
http://www.krantmeteenmening.nl

Written by sjonkritmeester

November 13, 2015 at 12:15 am

Posted in Column

Tagged with , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: