sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

LE BATACLAN IS ALLANG DOELWIT

leave a comment »

Blijkbaar is het geen nieuwswaardig feit. Wel schreef columnist Roger Cohen erover in The New York Times. Ook prof. Beatrice de Graaf meldde het. Vooropgesteld, de aanslagen in Parijs zijn erg genoeg, maar de lezer moet toch weten dat het theater Le Bataclan al jarenlang een doelwit is van anti-Israёlgroepen.

In Le Bataclan trad de Amerikaanse rockband Eagles of Death Metal op voor 1500 fans. Volgens Wikipedia hadden de joodse ondernemers Pascal en Joel Laoux het theater 40 jaar in bezit toen zij het twee maanden geleden verkochten. En was het theater aan de Boulevard Voltaire in het 11e arrondissement bekend bij met name de BDS-beweging die strijdt voor een boycot van Israёl vanwege de bezetting van de westelijke Jordaanoever. BDS richtte haar pijlen ook op de Amerikaanse bandleden omdat die zich net als de eigenaren voor Israёl hebben uitgesproken.

In de afgelopen jaren hebben extremisten het theater meermalen bedreigd. De aanslagen van 13 november waren een weloverwogen actie. De bandleden hebben de aanslagen overleefd. Maar me dunkt, geen toeval dus dat zoveel slachtoffers in het theater Le Bataclan zijn gevallen.
http://www.krantmeteenmening.nl

Written by sjonkritmeester

November 16, 2015 at 12:15 am

Posted in Column

Tagged with , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: