sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

NUANCE IS WAT POETIN BEOOGT

leave a comment »

“Er is niet gewaarschuwd. Ook vlogen we niet boven Turks grondgebied”, maar dan in het Russisch verklaarde Konstantin Murahtin, de navigator van het neergehaalde gevechtsvliegtuig. Waardoor de oorlog in Syriё nog weer een graadje ingewikkelder werd.

De navigator gaf een persconferentie op de Russische legerbasis Latakia. NOS-correspondent David Jan Godfroid meldt dat de navigator de waarheid kan hebben gesproken. Of niet! Zelfs durfde hij er geen eed op te doen of de navigator wel de man was die in het toestel heeft gezeten.

Het is deze manier van berichtgeving die best wel irriteert. Alsof de correspondent, maar hij is bij lange na de enige niet, is ingehuurd door het Russische ministerie van propaganda. Immers, de voortdurende nuance in de berichtgeving voedt de twijfel in de westerse publieke opinie. Een twijfel die het Rusland van Poetin nou net beoogt, en waarmee hij steeds weer zijn voordeel doet.

En dat terwijl ik zeker weet dat de Russen liegen, liegen en nog eens liegen. Dat deden ze bij de verovering van de Krim. Bij de oorlog in Oekraїne, bij het neerschieten van de MH17. Dus waarom zouden diezelfde Russen nu niet liegen?

Dat alles laat onverlet dat het Turkse Erdogan-regime zo zijn eigen bedoelingen met Syriё heeft. Met als gevolg dat de twee sterke mannen Vladimir Poetin en Tayyip Erdogan nu tegenover elkaar staan. Dat wordt dus méér dan armpje drukken.
http://www.krantmeteenmening.nl

Written by sjonkritmeester

November 27, 2015 at 12:00 am

Posted in Column

Tagged with , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: