sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

JEREMY CORBYN IS TEGEN

leave a comment »

Bijna 60 procent kreeg backbencher Jeremy Corbyn bij de verkiezingen voor het partijleiderschap van de Britse Labourpartij op 12 september. En wat voorspeld was, komt uit. Het is hommeles. Grote ruzie. Onoverbrugbare tegenstellingen dreigen de oppositiepartij nu op te blazen.

Hoe kan dit gebeuren met een partij nog maar tien jaar geleden oppermachtig was? Twee achtereenvolgende verkiezingsnederlagen zijn blijkbaar voldoende. Wat in elk geval vaststaat is dat het partijestablishment niets van Corbyn en de leden hebben moet.

Principes zouden in het geding zijn. Corbyn staat pal voor de oude socialistische idealen. Geldt als een radicaal, een pacifist. Zijn tegenstanders zien zichzelf als de erfgenamen van Tony Blair die met zijn Derde Weg het kapitalisme en socialisme zo mooi met elkaar verbonden had.

Eerlijk gezegd, weet ik niet wat erger is. Intussen stemt het Lagerhuis morgen over het voorstel van de Britse regering om ook in Syriё te mogen bombarderen. Corbyn is tegen. De Blairisten eisten en kregen een vrije stemming. Waarmee premier Cameron weet dat zijn voorstel wordt aangenomen.
http://www.krantmeteenmening.nl

Advertisements

Written by sjonkritmeester

December 1, 2015 at 12:10 am

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: