sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

CYNISCH IS RAUWE WERKELIJKHEID

leave a comment »

President François Hollande had zijn intrek in het Élysée nog niet genomen, of de kiezers keerden zich van hem af. Dieptepunt na dieptepunt registreerden de opiniepeilingen. Nog nooit was een Franse president zo impopulair. Begin november kon hij rekenen op 15 procent van het electoraat.

Drie weken na de aanslagen van Parijs geeft het onderzoeksbureau TNS Sofres aan dat 35 procent van de kiezers opnieuw op Hollande stemt als er nu verkiezingen plaatsvinden. Meer dan de helft van de ondervraagden steunt zijn maatregelen tegen het terrorisme.

Of de populariteit van de socialistische president beklijft, moet de toekomst uitwijzen. Immers, na Charlie Hebdo was er ook sprake van een opleving. Bovendien gaat de populariteit niet ten koste van rechts, en koerst het Front National van Marine Le Pen af op een grote overwinning bij de regionale verkiezingen van komend wekend.

Maar toch, een beetje politicus weet er alles van. Een ramp kan zijn ondergang inluiden. Hij kan ook zijn redding betekenen. Waarmee ik overigens niets wil suggereren. Cynisch is de rauwe werkelijkheid vaak wel. Misschien dat de VVD en de PvdA er hun voordeel mee kunnen doen.
http://www.krantmeteenmening.nl

Advertisements

Written by sjonkritmeester

December 2, 2015 at 12:10 am

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: