sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

ERDOGAN GEDRAAGT ZICH VERDACHT

leave a comment »

Moeten we de Russen dit keer geloven? Speelt Turkije dubbel spel in Syriё en is de familie Erdogan persoonlijk betrokken bij oliehandel met de Islamitische Staat? Immers, als diezelfde Russen ergens in bedreven zijn, is het wel liegen.

Maar dit keer zou ik hen toch het voordeel van de twijfel willen geven. In elk geval gedraagt de Turkse president Tayyip Erdogan zich nogal verdacht sinds een Russisch gevechtsvliegtuig uit de lucht is geschoten. Zo heeft hij al vrij snel spijt betuigd, of iets dat erop lijkt, en volgens de correspondent van de Volkskrant zou hij op de klimaatconferentie in Parijs tot tweemaal toe geprobeerd hebben met Poetin een afspraak te maken.

Al met al verraadt Erdogans houding dat hij de gang naar Canossa wil maken. Alleen handelt de Turkse president hierbij volstrekt in strijd met het Handboek van Sterke Mannen. ‘Nooit, nooit mag hij de mindere lijken’, aldus Regel 1.

Nou kent Poetin dat boek natuurlijk ook, beter nog waarschijnlijk. Een Derde Wereldoorlog zal hij niet willen. Dus zou het zo maar kunnen dat de beschuldigingen richting familie Erdogan méér zijn dan beschuldigingen. Met andere woorden, de Russische president waant zich sterk, en hij zal meer willen dan een knieval.
http://www.krantmeteenmening.nl

Written by sjonkritmeester

December 3, 2015 at 12:22 am

Posted in Column

Tagged with , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: