sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

ALSOF PIM FORTUYN IS OPGESTAAN

leave a comment »

‘Geen moslim mag het land in voordat we hebben uitgezocht wat er precies aan de hand is”. NRC Handelsblad wijdt er meteen een afkeurend commentaar aan. Minister Koenders van buitenlandse zaken noemt het discriminatie. Het neemt niet weg dat de Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump nu al maanden de show steelt met bizarre, weerzinwekkende, onhaalbare, belachelijke uitspraken.

Met als gevolg dat de vastgoedmiljardair nog steeds het legertje Republikeinen aanvoert dat hoopt de 45ste president van het machtigste en rijkste land van de wereld te worden. Tot afgrijzen van de partij en alle verstandige mensen.

Ikzelf heb echter een beetje een ambigue gevoel. Natuurlijk, een ban op moslims kan zomaar niet. Gevalletje van discriminatie. Tegelijk is er iets van herkenning. Alsof de Amerikaanse Pim Fortuyn zich heeft geopenbaard. Ergens mag ik dat wel zo’n boerse man, een proleet die politiek Amerika eens goed komt opschudden, de kiezers belooft met één grote zwaai het terrorisme op te ruimen, de criminaliteit een kopje kleiner te maken, een muur te bouwen die Latino’s tegenhoudt. En zweert Amerika weer tot Amerika te maken.

Prachtig zou ik het vinden als de Grand Old Party een opdonder krijgt waarvan zij in geen jaren zal herstellen. Want weet wel dat de Republikeinse politici Ted Cruz, Mario Rubio voorop, niet anders dan boeven zijn, als was is in handen van een schatrijke elite en onduidelijke belangen. Boeven die een pact hebben gesloten met de wapenhandel en alleen maar geloven in het recht van de sterkste.

Misschien, denk ik wel eens stiekem, is Donald Trump een Democratische mol, daar uitgezet door Bill, de 42ste president van de Verenigdse Staten en echtgenoot van de gedoodverfde presidentskandidaat Hillary Clinton.
http://www.krantmeteenmening.nl

Advertisements

Written by sjonkritmeester

December 9, 2015 at 12:20 am

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: