sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

DUS ONTPLOFTE EINDHOVEN WEER

leave a comment »

Sportverslaggevers zijn er sowieso grootmeesters in. Maar dit keer overtroffen zij zichzelf nog in het vinden van clichés om de overwintering van PSV in de Champions League samen te vatten. Dus ontplofte Eindhoven voor de zoveelste keer dit voetbaljaar. Mooi is dan wel dat er geen slachtoffers bij zijn gevallen.

NRC-columnist Frits Abrahams was het ook opgevallen. Dat de redding van Nederland uit het zuiden moet komen en in handen ligt van de Philips Sport Vereniging, verbaasde hij zich over de commentaren van het SBS6-presentatieteam. Want zelfs zijn vrouw, die een Philipsverleden had, was zich van niets bewust. Van de wedstrijd was de door de wol geverfde columnist niet onder de indruk. Toch vond hij zichzelf en zijn echtgenote na de 92ste minuut terug, springend op de banken.

De Telegraaf, het Algemeen Dagblad, en vanzelfsprekend het Eindhovens Dagblad waren laaiend: ‘GEWELDIG’, ‘FANTASTISCH’, ‘KASSA’. Zelfs de doorgaans kritische de Volkskrant en Trouw zagen licht aan de einder. Jeroen Pauw had Wim Kieft uitgenodigd. Alleen het door en door Amsterdamse, De Wereld Draait Door bleef nuchter. Verspilde in elk geval geen woord aan de unieke prestatie in de Nederlandse voetbalhistorie.

Alsof de Coolsingel nooit vol had gestaan met dolgelukkige Rotterdammers om Willem, Coentje, Rinus en Eddy Pieters Graafland te bedanken. Het grote Ajax nooit vier keer de Europa Cup had gewonnen, al drie sterren heeft en ook nu weer fier de ranglijst aanvoert. En het Nederlands elftal in 2010 geen tweede en vorig jaar nog derde van de wereld werd.

Zo hard is de klap dus aangekomen van de uitschakeling van Oranje voor het Europese kampioenschap. Heeft PSV nu Nederland gered? Welnee, het elftal van Phillip Cocu heeft de winter overleefd, en misschien zorgt het in 2016 voor nog wel wat meer voetbalplezier.
http://www.krantmeteenmening.nl

Advertisements

Written by sjonkritmeester

December 10, 2015 at 12:56 am

Posted in Column

Tagged with , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: