sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

EEN WONDER IS GESCHIED

leave a comment »

Lang niets van hem gehoord, de voormalige vicepresident van de Verenigde Staten, Dick Cheney. Ach, de wereld kent hem nog wel, de extreemste havik die de Republikeinse Partij ooit gehad heeft, de voormalige CEO van de onderneming Halliburton die alle defensie-opdrachten in de wacht sleepte na de inval in Irak.

De man die beter dan zijn baas George W. Bush (2001-2009) de weg in Washington kende. Die vond dat vader George, de 41ste president van de Verenigde Staten zijn werk niet had afgemaakt door ene Saddam Hoessein te laten zitten. Een man ook over wie nog veel meer verhalen de ronde doen, maar daar altijd mee is weggekomen.

Dick Cheney, tegenstander van het homohuwelijk en wapencontrole. Als er één man, één politicus is die de weerzin van de Democraten heeft gewekt, is het wel, deze machtigste vicepresident die Amerika ooit gehad heeft. En dat wil wat zeggen in dit door en door gepolariseerde land.

En laat nu Dick Cheney, 74 jaar inmiddels, net als zoveel vooraanstaande partijgenoten, Democraten, het Witte Huis en liberale commentatoren verklaren dat presidentskandidaat Donald Trump te ver is gegaan en schuldig is aan onamerikaans gedrag met zijn oproep de grenzen voor moslims te sluiten “totdat “+, voegde hij eraan toe, “we hebben uitgezocht wat er aan de hand is”.

Ach, de Republikeinse en Democratische partij zijn het eens. Met andere woorden, voordat de echte verkiezingen zijn begonnen, heeft Donald Trump al een prestatie van jewelste neergezet. Sterker nog, een wonder is geschied.
http://www.krantmeteenmening.nl

Written by sjonkritmeester

December 11, 2015 at 12:23 am

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: