sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

PEILINGEN SPREKEN BOEKDELEN

leave a comment »

Twee bewindslieden van het ministerie van veiligheid en justitie waren al afgetreden. Waarop, aldus de commentatoren, een vernietigend, rapport is geproduceerd over onduidelijkheden rond de zogeheten Teevendeal met de crimineel Cees H. Over het niet informeren van het parlement, brieven in de papierversnipperaar gooien, mistgordijnen optrekken.

Toen legde de voorzitter van de Tweede Kamer haar functie neer. “Ik heb zorgvuldig, naar eer en geweten gehandeld. Niets verkeerds gedaan. Maar wil het ambt niet belasten”. De verklaring van Anouchka van Miltenburg was kort en krachtig. Trots oogde de tred waarmee ze door de deur verdween.

Woensdag praat de Tweede Kamer over het rapport van de commissie Oosting. De VVD is er van hoog tot laag bij betrokken. Geen van de betrokkenen heeft ook maar een stukje van een boetekleed aangetrokken. Integendeel. “Ik deed het voor volk en vaderland”, bezwoer voormalig staatssecretaris Fred Teeven zelfs, waar GroenLinksleider Jesse Klaver in het opinieprogramma Buitenhof sprak van een politieke witwasoperatie.

Hoe het zij, de oppositie zal in het Kamerdebat alles uit de kast halen. Grote woorden bezigen. De geloofwaardigheid van de politiek centraal stellen. Uitleg eisen van premier Mark Rutte. Een motie van afkeuring lijkt onvermijdelijk.

Maar de coalitie heeft nog altijd een meerderheid in het parlement. De peilingen spreken boekdelen. VVD en PvdA achten een crisis niet in het landsbelang.
http://www.krantmeteenmening.nl

Advertisements

Written by sjonkritmeester

December 14, 2015 at 12:10 am

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: