sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

OOK GEERT WIL HET HOOGSTE

leave a comment »

Hoe lang is Geert Wilders nu al in beeld? En wat heeft hij eigenlijk gepresteerd? Een meester is dit enige lid van de PVV in hard roepen en op hoge toon moties van wantrouwen bij de voorzitter van de Tweede Kamer indienen. Rechtszaken uitlokken is zijn ding. Opstandige Twitterberichten het internet opgooien, doet hij ook. Zijn politieke opponenten kunnen steevast rekenen op hoon.

Geert zou de democratische rechtsstaat goed gezind zijn. Als hij minder minder roept, is hij zich van geen kwaad bewust. Toont zich zelfs geschokt als hij daarvoor naar de rechtbank moet, net als de vorige keer. Een man van geweld is hij niet. Wel van lange, zware straffen. Wil de grenzen sluiten voor vluchtelingen.

Dus kozen de kijkers van EenVandaag Geert Wilders, tot politicus van het jaar. Met name waarderen zij Wilders’ standvastige houding als het gaat om de vluchtelingenstroom. Met iets dat op glimlach leek, nam het enige lid van de PVV de bloemen in ontvangst. Sprak een paar onvergetelijke woorden en nam razendsnel de benen.

Geert Wilders zou getrouwd zijn, met een Hongaarse nog wel. Ook hij wil het hoogste, maar premier zie ik hem toch niet gauw worden. Het politieke bestel is aan hervorming toe. Helaas krijgt het enige PVV-lid, wat de islam en Europa betreft, meer gelijk dan mij lief is. Zijn optredens in de Tweede Kamer zijn stuitend, ten zeerste ondermijnend voor het gezag van het belangrijkste Nederlandse instituut.

We kennen Geert nu wel een beetje, en weten dat juist dàt hem een zorg zal zijn.
http://www.krantmeteenmening.nl

Written by sjonkritmeester

December 16, 2015 at 12:10 am

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: