sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

BESTE REDACTIE VAN VRIJ NEDERLAND

leave a comment »

Een week geleden deelde de hoofdredacteur van Vrij Nederland mee: “Het weekblad wordt een maandblad. We gaan vernieuwen, maar wel zonder mij”. De reacties kwamen in het kort hierop neer: “Eigen schuld dikke bult”.

Misschien was dat te verwachten in een land waar goed en kwaad zijn afgeschaft, de sociaaldemocratie heeft afgedaan, tot op de grond is afgebrand. Waar de voormalige verzetskrant, Vrij Nederland symbool staat voor de arrogantie van het Amsterdamse grachtengordeldenken, zo typerend voor de tweede helft van de vorige eeuw. Een denken dat uitmondde in afschuwelijke, wanstaltige, immens gehate zaken als de verzorgingsstaat, de multiculturele samenleving, solidariteit, en dergelijke. Van een wereldbeeld dus, allang voltooid verleden tijd waarnaar alleen de maatschappelijke losers terugverlangen.

Ach, Vrij Nederland. Het nieuws is geen nieuws meer. En toegegeven, het journalistieke icoon van weleer dat in de jaren 1990 nog meer dan 100.000 abonnees had, maakte slachtoffers genoeg, ging ook wel eens in de fout, toonde zich weinig vergevingsgezind.

Maar wat zo stoort, is de vrijwel geruisloze ondergang waartoe VN nu veroordeeld lijkt. Vandaar, dat ik erop terugkom. Misschien is het nog niet te laat. Kan het nog. Beste redactie van Vrij Nederland, als je dan toch ten onder moet gaan, doe het dan groots, met donderend geraas. Met een verhaal, een primeur, een analyse, een interview, het kan niet schelen wat. Noem het wraak. Als het dit land maar tot nadenken stemt. En liever nog, op zijn kop zet.
http://www.krantmeteenmening.nl

Written by sjonkritmeester

December 23, 2015 at 12:16 am

Posted in Column

Tagged with ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: