sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

VVD-RAADSLID ROEPT HET VOLK OP

leave a comment »

Het Amsterdamse VVD-gemeenteraadslid, Dilan Yesilgoz is woedend. “Misdadig, walgelijk, onacceptabel”. Andere woorden kan zij niet vinden voor het nieuws uit de Duitse steden, Keulen, Hamburg en Stuttgart waar een honderdtal vrouwen aangifte heeft gedaan omdat mannen met een Noord-Afrikaans of Arabisch uiterlijk hen op oudejaarsavond hebben aangerand.

Is te lezen op de site van NRC Handelsblad, d.d. 5 januari 2016. Op Twitter verspreidt de journaliste Wouke van Scherrenburg een soortgelijke reactie van de Duitse bestsellerauteur Katja Schneidt waarvan zo mogelijk nog meer woede afspat.

Hoewel de burgemeester van Keulen Henriette Reker in de Frankfurter Allgemeine Zeitung verklaarde geen aanwijzingen te hebben dat de daders in vluchtelingenkringen gezocht moeten worden, weten Yesilgoz en Schneidt genoeg. Voor hen is de zaak klip en klaar. De daders hoeven alleen nog maar gearresteerd te worden. De zwaarste straffen zijn niet zwaar genoeg.

Geen idee of het Amsterdamse VVD-raadslid op de hoogte was van Schneidts reactie toen zij van leer trok. Niettemin is de overeenkomst van de teksten frappant, al is het maar omdat beiden hun hoogste graad van woede richten op de gevestigde media. De kranten en nieuwsrubrieken hebben gefaald. “Hebben bewust gezwegen om politiek correcte redenen”, schrijven zij.

Yesilgoz wil het er dan ook niet bij laten zitten. Als een volleerde volksmenner roept ze op: ”Hoezo gaan we niet massaal de straat op, staat dit niet op de voorpagina’s en doen we er niet alles aan zodat deze daders geen seconde het gevoel krijgen dat ze hier ongestraft mee weg kunnen komen. Kom op mensen”!

Schneidt en het VVD-raadslid kunnen gerust zijn. De komende dagen zullen kranten, nieuwsrubrieken, sociale media bol staan van de gebeurtenissen in Duitsland. En meer dan dat: De volkswoede zal zich op hen richten. Bondskanselier Angela Merkel heeft opnieuw wat uit te leggen. De politie en de gemeentebesturen van de drie Duitse steden krijgen het zwaar te verduren.

Maar wat ik eigenlijk zeggen wil, is dat je blijkbaar geen aanhanger van Wilders, alleen maar een PVV-stemmer of Nazi-sympathisant hoeft te zijn om zonder een spoor van bewijs verstrekkende conclusies te trekken.
http://www.krantmeteenmening.nl

Written by sjonkritmeester

January 6, 2016 at 12:10 am

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: