sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

DEBAT-GAAT-ZOALS-VOORSPELD

leave a comment »

Op oudejaarsavond hebben in de Duitse stad Keulen dus grote groepen mannen vrouwen belaagd, bestolen, aangerand. Ook hebben er verkrachtingen plaatsgevonden. Levensbedreigende situaties deden zich voor. Inmiddels dienden meer dan 200 vrouwen een aanklacht in. Zijn 31 verdachten gehoord, van wie 22 asielzoekers. Is de politiechef met vervroegd pensioen gestuurd.

“Dat zijn”, aldus de Frankfurter Allgemeine Zeitung, “tot nu toe bekende feiten over oud en nieuw in Keulen”. Maar: ‘Sometimes people don’t want to hear the truth because they don’t want their illusions destroyed’, schrijft de zeer ervaren journalist en correspondent van diverse bladen Wierd Duk in hoofdletters op zijn Twitteraccount.

Duk is in zijn wiek geschoten. Misschien dat hij zich daarom aan het Engels overgeeft. Hoe het zij, de correspondent voelt zich onheus bejegend, met name door Francisco van Jole de eindredacteur van de Vara-website Joop. nl. Van Jole stelt dat Duk het voortdurend over vluchtelingen heeft hoewel hij geen zekerheden heeft.

Al met al gaat het zoals voorspeld. Duk en Van Jole zijn bij lange na de enigen niet. Over de hoofden heen van slachtoffers en onschuldigen reikt het vluchtelingendebat ook in dit land naar nieuwe dieptepunten. Betrokkenen zijn vooral bezig met elkaar. Oude rekeningen worden vereffend. Het overgrote deel claimt het grote gelijk. Trekt alvast conclusies, velt oordelen. Meer feiten komen naar boven. Meer koppen zullen rollen.

Wordt vervolgd!
http://www.krantmeteenmening.nl

Advertisements

Written by sjonkritmeester

January 9, 2016 at 12:10 am

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: