sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

OMDAT HIJ DE WIND ERONDER HEEFT

leave a comment »

“Martin Bosma moet voorzitter van de Tweede Kamer worden”, stelt de directeur van het Nederlandse Debatinstituut Roderik van Grieken in de Volkskrant. De adjunct-hoofdredacteur van het digitale platform Jalta, Esther Voet, valt hem bij. “Omdat de man kundig is, een flinke dosis humor en ook nog eens de wind eronder heeft”.

Als zelfs doorgaans redelijke stemmen pleiten voor een PVV’er, en dan nog één van het Bosma-allooi, als voorzitter van de volksvertegenwoordiging kan maar één conclusie getrokken worden: De democratie in dit land bevindt zich in zwaar, heel zwaar weer.

In elk geval zou de ideoloog van de nationaalpopulistische anti-islampartij PVV geen kans mogen maken. Niet eens zozeer omdat hij stelt dat het Nederlandse model partijdemocratie ten dode is opgeschreven. Misschien kan hij zelfs uitleggen waarom hij deel wil uitmaken van een éénmansbeweging in een nepparlement.

Maar wie ene Geert Wilders nu al een decennium lang ziet opereren in en buiten het parlement weet genoeg. Bosma mag nog zo kundig zijn, de partij-ideoloog en bedenker van vele Wildersgrappen is te besmet om een positie te bekleden die bij uitstek is bedoeld om het instituut Tweede Kamer prestige te verlenen. En wie denkt een dergelijke figuur op die manier te kunnen temmen, moet maar eens een geschiedenisboek ter hand nemen.
http://www.krantmeteenmening.nl

Written by sjonkritmeester

January 13, 2016 at 12:10 am

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: